Ook jij kunt een werkgroep starten
De werkgroepen worden niet van bovenaf geïnitieerd. Wij vinden dat jij aan zet bent, als inwoner van Utrecht.
Heb jij een idee voor hoe je kunt zorgen voor meer verbinding in Utrecht? Hoe je ervoor kunt zorgen dat bevolkingsgroepen elkaar meer accepteren, hoe we als mensen nader tot elkaar kunnen komen?
Hier staan wij voor:
- Samenleven in harmonie, met begrip en ruimte voor elkaars culturele, etnische en levensbeschouwelijke identiteit.
- Wij geloven in de kracht van mensen, in solidariteit en in de wil er met elkaar een mooie wereld van te maken.
EN jij – waar sta jij voor?
Heb je een goed idee of wil je meedoen? Neem contact met ons op!
Op dit moment hebben we al verschillende vaste werkgroepen, zie hieronder. Wil jij je hierbij aansluiten? Van harte welkom!
- PR & Communicatie: Deze werkgroep helpt UPLR, werkgroepen en partners om effectief te communiceren. We willen immers graag dat onze activiteiten goed onder de aandacht worden gebracht voor belanghebbenden. Social media zijn daarbij belangrijk. Maar ook aantrekkelijke flyers, banners… Heb je hier wat ervaring mee? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken.
- Geestelijke Verzorging bij Crises (GVC): Een ernstige crisis, een zwaar ongeval of een calamiteit vraagt om goed gecoördineerde maatregelen. Brandweer, politie geneeskundige hulp zijn gelukkig goed geregeld. De werkgroep helpt met de coördinatie van geestelijke verzorging aan getroffenen. in samenwerking met het gemeentebestuur. Wij bieden professionele hulpverleners uit alle organisaties die vertegenwoordigd zijn in ons platform.
- Comité Europadag Utrecht (CEU): Deze werkgroep organiseert jaarlijks op 9 mei de Europadag, in samenwerking met de ‘drie kathedralen’ in Utrecht: Domkerk (prot). St. Aloysiuskerk (R.K) en de Gertrudiskathedraal (Oudkatholiek). Met een vesper, actuele debatten en goede muziek staan we stil bij het feit dat we deel uitmaken van een diverse, rijke Europese gemeenschap.
- Utrecht Stad van Waarden en Cultuur: ons doel is om Utrecht met haar rijke culturele en religieuze historie goed op de kaart te zetten.
- Islamofobie en Antisemitisme: We gaan antisemitisme en islamofobie te lijf. Zorgen voor meer bekendheid en bewustwording.
- Conferentie in Marokko: 9-12 oktober 2023: Een tweedaagse congres dat in samenwerking met de Mogardor Foundation ontstaat. We zorgen voor een betere relatie tussen Nederlanders en Marokkanen die blijvend is.