Abderahmane Chrifi Arie Nico Verheul Andre Azoulay

Association Essaouira Mogador

Op 20 april 2022 vonden in Sevilla en op 30 oktober in Essaouira voorbereidende gesprekken plaats over samenwerking met de heer Andre Azoulay. Hij is de voormalige voorzitter van de Anna Lindh Euro-Mediterrane Stichting voor Dialoog tussen Culturen. Als raadsman van Zijne Majesteit wijlen koning Hassan II van Marokko en Zijne Majesteit Mohammed VI speelde André Azoulay een centrale rol in het nationale economische hervormingsproces en de groei van buitenlandse investeringen.

Hij is ook voorzitter van het Uitvoerend Comité van de ‘Stichting van de Drie Culturen’, gevestigd in Spanje, en staat bekend om zijn inbreng om echte kansen te geven aan een definitieve en rechtvaardige vrede in het Midden-Oosten en de vele initiatieven die hij heeft genomen in het perspectief van het verdiepen van de logica van verzoening tussen Joden en moslims.

Kijk op de site van the Anna Lindh Foundation voor meer informatie.

Over Essaouira

‘Bayt Dakira’, restauratie van Joods-Marokkaans cultureel erfgoed

Door de Europese en Arabische mix is Essaouira een van de meest charmante plekken in Marokko, waar veel kunstenaars zich hebben gevestigd. Essaouira staat ook bekend om zijn prachtige, maar winderige stranden waar je heerlijk kunt wandelen. Tot het midden van de vorige eeuw was bijna de helft van de bevolking Joods. De stad had vijf synagogen. Sommige zijn nog steeds in gebruik. Een paar jaar geleden werd een prachtig museum opgericht, Bayt Dakira gewijd aan het Joodse verleden. De Marokkaanse regering wilde dit museum: het is een van de vele pogingen om het land opnieuw te wortelen in een Joods-islamitische traditie. 

Deelnemen aan de conferentie in Marokko van 9-12 oktober?

Klik hier voor informatie en opgave.